Запобігання та протидія булінгу

Проблема булінгу –  надзвичайно актуальна та тривожна тенденція, особливо для сучасного дитячого і молодіжного середовища.

В Васильківському міському Центрі дитячої та юнацької творчості організовують жваву роботу з вихованцями щодо розгляду та обговорення ситуацій, які вже відбулися або можуть відбутися в будь-якому дитячому колективі: «Як і чому це відбувається», «Методи вирішення конфлікту серед дітей». Такі теми піднімалися під час дискусії серед вихованців Васильківсього міського Центру дитячої та юнацької творчості. Перегляд відеоролику «Нік Вуйчич про булінг. Шкільна травля» дуже вразив дітей його історією, мужністю та незламним духом. Ця людина надихає йти тільки вперед, незважаючи на перешкоди!

Активне обговорення результатів анкетування вихованців гуртків, яке проводить практичний психолог, з метою запобігання дитячому насиллю та виховання культури спілкування серед молоді формує правильне уявлення дітей про поняття дружби, як про соціальну та моральну цінність, що передбачає щирість, довіру, взаємну симпатію, взаємодопомогу.

Закликаємо реагувати та протидіяти насильству, а також заохочувати та підтримувати дітей у розмовах про заподіяне насильство,і , звичайно змінювати культуру нашого суспільства на краще!

Не будьте осторонь, коли ображають когось поруч!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *