Участь у польсько-українському проєкті «PONAD GRANICAMI”

18-25 жовтня 2019 року Гавриленко Анатолій,  вихованець гуртка «Краєзнавець»  Васильківського міського центру дитячої та юнацької творчості відвідав республіку Польща в рамках польсько-українського проєкту «PONAD GRANICAMI”. Участь в програмі взяли 20 активних  молодих людей, віком від 16 до 18 років, з різних міст Київщини.

Протягом  перебування у Польщі  підлітки встигли познайомитися із історією, місцевою культурою, системою освіти  та побутом  західних сусідів, відвідали нацистський концтабір «Белжець».

Крім того  – дізналися про життя і творчість  Шопена в музичній школі міста Томашів Любельський. Занурилися в атмосферу щорічного фолькльорного фестивалю “Folkowisko”, пройшлися старовинним містом Zamosc, піднялися на вершину гори Tarnica польських Карпат, з якої видно Україну.  В  рамках поїздки відбувся міжкультурний вечір за участю молоді з України, Польщі та Грузії

Даний проект реалізується за фінансування Польського культурного фонду, через неурядові організації «Stowarzyshenie», «Chajnia». З української сторони організатором поїздки була громадська організація Василькова – «Бітвін Сітіз» у співпраці з громадською організацією Обухова – «Інститут Розвитку Громад» https://www.poglyad.tv/kulturnyj-vizyt-ditej-kyyivshhyny-do-polshhi/

Дякуємо організаторам проєкту, сподіваємося, що досвід отриманий у Польщі, стане молоді в нагоді при розвитку місцевих громад Київщини.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *