Фестиваль «Сонячний каштанчик»

26 травня 2019 року вихованці та педагоги Васильківського міського Центру дитячої та юнацької творчості завітали на IX міжнародний благодійний фестиваль дитячо-юнацької  творчості «Сонячний каштанчик», який проходив на території  Національного музею народної архітектури та побуту України в місті Києві.

Родзинкою фестивалю стала участь у ньому кращих закордонних дитячих хореографічних колективів з Індії,Таїланду,Єгипту,Туреччини, Молдови, Грузії, Албанії, Киргизії, Словакії.

Свято дитячого – юнацької творчості почалося з великої карнавальної ходи хореографічний танцювальних колективів, які після показували свої  номери  на сцені. Також на фестивалі звучали вокальні виступи .Вихованка Васильківського міського Центру дитячої та юнацької творчості Влада Гулевич подарувала присутнім пісню.

На фестивалі активно проходила  популяризація аматорського дитячого – юнацького мистецтва та дитячо-юнацької творчості, презентація розмаїття культур і традицій  народів,що проживають в України. Презентації мистецьких шкіл, гуртків декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класи, виставки, благодійний аукціон, різноманіття культур та кухонь народів світу.

Вихованці Центру під час фестивалю проводили майстер-класи з виготовлення: ляльки –мотанки, розфарбування фігур гіпсових тварин, декупаж скляної банки (Зразкова студія «Світ сувенірів» керівник Чепурда Л.В.) розпис писанки (Народна студія писанкарства «Дивосвіт», керівник Турукіна Л.В.).

Роботи вихованців Васильківського міського ЦДЮТ прийняли участь у благодійному аукціоні. Всі кошти, отримані від продажу, будуть направлені на оздоровлення дітей-інвалідів.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *